HALK SAĞLIĞI- YÜKSEK LİSANS TEZ KONULARI

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Yüksek Lisans Tez Konuları (Haziran 2019)

1. Jalia NAMUGGA (2019) Uganda, Kampala Mulago Hastanesinde Beş Yaşın Altındaki Çocuklarda Malnütrisyon ile İlişkili Çocuk Bakımı Uygulamalarının Değerlendirilmesi (Reyhan UÇKU)

2. Asma Abdi İBRAHİM(2019) Sağlık Kurumlarında Aile Planlaması Hizmetlerinin Kalitesi; Jijiga, Doğu Etiyopya (Gül ERGÖR)

3. Pınar ARTUKOĞLU(2019)Türkiye’de Toplum Ruh Sağlığı Hizmetlerinin Durumu: Kalitatif Bir Çalışma (Bülent KILIÇ)

4. Fred KIPTANUI (2019) Halk Sağlığı Açısından Kenya’da Su Yönetişimi Durumu ( Alp ERGÖR)

5. Nur DEMİRPENÇE (2019) Bir Tıp Fakültesi Uzmanlık Öğrencilerinde Yıldırının Depresyon Belirti İnsidansına Etkisi: Bir Kohort Çalışması (Reyhan UÇKU)

6. Anas Omer Abdelbagi MOHAMED (2019) 4-6 Yaş Çocuklarının Annelerinin Ağız Sağlığı Konusunda Bilgi ve Davranışlarının Çocukların Ağız Sağlığına Etkisinin Değerlendirilmesi ( Gül ERGÖR)

7. Alaa Salah Mohamed ELAMİN (2019) İzmir’in Bir Mahallesinde Yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerde Sağlık Okuryazarlığı ve Sosyo-Demografik Özelliklerle İlişkisinin İncelenmesi (Belgin ÜNAL)

8. Ceren YAPICI (2018) Bir Ortaokulda Çocuğun Sosyal Çevresine Yönelik Girişimlerin Çocuğun Beslenme Bilgi Düzeyi Ve Beslenme Alışkanlığı Üzerine Etkisinin İncelenmesi (Belgin ÜNAL)

9. İbrahim İsa KOIRE (2017) Uganda’da Bebeklerde Ek Besine Erken Başlama Durumu Ve Etkileyen Etmenler (Türkan GÜNAY)

10. Serhat ERDAL (2017) Down Sendromlu Bireylerin Bağımsız Yaşam Ve Öz bakım Yetisi Kazanmalarını Etkileyen Toplumsal Ve Kurumsal Etmenlerin Değerlendirmesi (Türkan GÜNAY)

11. Sezgin AYDIN (2017) Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki Öğrencilerde Kas İskelet Sistemi Ağrılarının Varlığı Ve Etkileyen Etmenler (Türkan GÜNAY)

12. Ceyda ŞAHAN (2016) Kopenhag Psikososyal Risk Değerlendirme Ölçeği’nin Türkçe’ye Uyarlanması (Yücel DEMİRAL)

13. Rüveyda YALÇIN (2016) İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarında Fiziksel Aktivite Düzeyinin Mesleki Tükenmişliğe Etkisi (Bülent KILIÇ)

14. Mochamad İqbal NURMANSYAH (2016) Endonezya Tangerang Selatan Bölgesinde Ulusal Sağlık Sigortası Öncesi ve Sonrası Dönemde Sağlığı Koruma ve Geliştirme Hizmetleri Açısından Toplum Sağlığı Merkezlerinin Rolü (Bülent KILIÇ)

15. Mustafa Bamsı TÜR (2016) Sağlık Çalışanlarında Gürültünün Kan Basın Ve Uyku Üzerindeki Etkisi (Yücel DEMİRAL)

16. Göknil Gümüş ERDOĞAN (2016) Urla İlçesinde Gestasyonel Diabetes Mellitus Prevalansı Ve Risk Etmenleriyle İlişkisi ( Gül ERGÖR)

17. Nezihe OTAY (2016) Tip 2 Diyabetli Bireylerin Fonksiyonel Gıdaları Bilme, Kullanma Durumları Ve İlişkili Etmenlerin Belirlenmesi (Hatice Şimşek KESKİN)

18. Duygu İŞLEK (2015) Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Cepten Sağlık Harcamaları (Bülent KILIÇ)

19. Amadou AMADOU (2014) Nijer’de 2006 Yılındaki Bebek Ölümlerine (0-11 Ay) İlişkin Risk Etmenleri (Gül ERGÖR)

20. Abdoulazız KAILOU (2014) 2007-2008 Yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çalışan Sağlığı Biriminin Ulaştığı Sağlık Çalışanlarında İş Stresinin Değerlendirilmesi.

21. Deniz KORKUT (2014) Tip 2 Diyabetlilerde Beslenme Bilgisi ile Komplikasyon Gelişimi ve Metabolik Kontrol İlişkisi

22. İsmet ÇELEBİ (2014) Kayseri 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Görev Yapan Sağlık Personelinin Deprem Bilgi Düzeyi, Depreme Hazırlık Durumu ve Etkileyen Etmenler

23. Pelin ÖZİLBEY (2013) İlköğretim 1.Kademe Öğrencilerinden Obezite Prevalansının Belirlenmesi ve Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi (Gül ERGÖR)

24. Fatma YEŞİLKAYALI (2012) İzmir İli Kamu Sağlık Yöneticilerinin Liderlik Davranışları (Bülent KILIÇ)