Halk Sağlığı – Doktora Tez Konuları

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Doktora Tez Konuları

1. Ruhiye Simge YILMAZ KAVCAR (2016) İleriye Yönelik Bir Araştırma Tasarımında Diyabet Kanser İlişkisinin İncelenmesi (Belgin ÜNAL TOĞRUL)
  2. İbrahim PADIR (2016) Konak Sağlık Grup Başkanlığı Bölgesinde Erken Doğumlar Ve Etkileyen Etmenlerin Değerlendirilmesi (Reyhan UÇKU)
  3. Nuray Yücetin (2016) Konak İlçesinde Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Hakkında Sağlık Çalışanları ve Hastaların Görüşleri (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  4. Ayla AÇIKGÖZ (2015) Serum 25-Hidroksivitamin D Düzeyinin Akciğer, Meme, Kolorektal, Prostat Ve Ovaryum Kanserine Etkisinin Belirlenmesi (Gül ERGÖR)
  5. Celalettin ÇEVİK (2013) Manisa İline Ait Sağlık Düzeyi Göstergeleri: Yıllara Göre Sağlık Ocağı ve Aile Hekimliği Dönemlerinin Karşılaştırılması (2003-2012) (Bülent KILIÇ)
  6. Kevser TARI SELÇUK (2013) Bigadiç’te 45-74 Yaş Bireylerde Tip 2 Diyabet Riskinin Belirlenmesi (Belgin ÜNAL)
  7. Seval CAMBAZ ULAŞ (2013) İlköğretim 3. Sınıf Öğrencilerinin Sağlık Eğitimi Yoluyla Beslenme Ve Bedensel Etkinlik Konusundaki Bilgilerinin Ve Davranışlarının Geliştirilmesi
  8. Nurcan BİLGİÇ (2013) Lise Öğrencileri Üzerinde Sigara Konusunda Yürütülecek Olan Akran Eğitiminin Sigara Kullanma Davranışı Üzerindeki Etkinliğinin Değerlendirilmesi (Türkan GÜNAY)
  9. Selda YÖRÜK (2012) Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin birinci basamak uygulama becerilerine yönelik eğitim programının geliştirilmesi (Türkan GÜNAY)
  10. Hatice ŞİMŞEK (2011) Sosyal Eşitsizliklerin Koroner Kalp Hastalığı Risk Etmenlerine Etkisi (Türkan GÜNAY)
  11. Pınar AYDIN (2010) İzmir’de Yarı Kentsel Bir Bölgede Yaşayan 45-59 Yaş Grubu Kadınlarda Sağlık Durumu Ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi (Türkan GÜNAY)
  12. Gül GERÇEKLİOĞLU (2010) Fizik Aktivitenin Kalp Damar Hastalıkları Risk Faktörleri Ve 10 Yıllık Koroner Kalp Hastalığı Riski Üzerine Etkisi (Gül ERGÖR)
  13. Hülya ÇAKMUR (2009) “İş Betimlemesi Ölçeği”ni Geliştirme ve Uzman Hekimlerde İş Doyumunu Değerlendirme (Bülent KILIÇ)
  14. Reci MESERİ (2009) Otuz Yaş ve Üstü Erişkinlerde Beden Yağ Yüzdesi ve Antropometrik Ölçümlerin Kan Yağlarıyla ile ilişkisi (Belgin ÜNAL)
  15. Pembe KESKİNOĞLU (2007) 2–12 Yaş Grubu Çocuklarda, İdrarda Kotinin ve Eozinofil Katyonik Protein Düzeyi Belirlenerek, Alt Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Pasif Sigara İçiciliğinin Etkisinin Saptanması (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  16. Yıldız AKVARDAR (2007) Pratisyen Hekimlerin Alkol Sorunları Olan Hastalara Yaklaşımlarının Geliştirilmesi, Randomize Kontrollü Eğitim Çalışması (Reyhan UÇKU)
  17. Serap K. KONAKÇI (2004) Narlıdere Sağlık Grup Başkanlığı Bölgesi’nde 2002 Yılında Gerçekleşen Doğumlarda Sezaryen İle Doğum Sıklığı ve Buna Etki Eden Etmenler (Bülent KILIÇ)
  18. Banu Etker ULUSEL (2004) İzmir Balçova 2 No’lu Sağlık Ocağı Bölgesi’nde Yaşlı Bireylerin Günlük Yaşam Etkinlikleri, Bağımlılık Düzeyi ve Etkileyen Risk Faktörlerinin İncelenmesi (Ata SOYER)
  19. Serpil KOÇ (2004) Sağlık Personelinin İş Uygulamaları İle Aldıkları Hizmetiçi Eğitimler Arasındaki Tutarlılığın Belirlenmesi ve Hizmetiçi Eğitimi Etkileyen Etmenler (Bülent KILIÇ)
  20. Ahmet ÖZÇEVİKEL (2003) Bornova İzmir Meslek Eğitim Merkezi’nde Eğitim Gören Çıraklarda Risk Alma Davranış Sıklığının ve Bunları Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi (Türkan GÜNAY-Gül ERGÖR)
  21. Ruhsan GEZGİN (2003) Tedavi Edici Sağlık Hizmet Sunumunda SSK Ve Özel Sağlık Harcama Giderleri Yönünden Karşılaştırılması Ve Özel Sağlık Hizmet Kullanımı (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  22. Ahmet SOYSAL (2002) Genç Yaş Populasyonunda Hipertansiyon Sıklığı ve Risk Faktörleri İle İlişkisi (Reyhan UÇKU)
  23. Nursel ÖZYÜREK (2002) Şemikler Sağlık Ocağı Bölgesinde Toplum Katılımı (Gül ERGÖR)
  24. Hülya ÖZTÜFEKÇİ (2001) İzmir İli Merkez İlçesinde Saptanan Neonatal Ölümlerin Nedenlerinin Araştırılması (Berna MUSAL)
  25. Doğan FİDAN (2000) Sağlık Sisteminde Akılcı Kaynak Aktarımı İçin Hastalık Yükü Kavramı ve DALY Ölçütü (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  26. Murat CİVANER (1999) Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu’na Yansıyan Olgularda Tıbbi Etik İhlallerinin İncelenmesi (Zuhal AMATO)
  27. Türkan GÜNAY (1998) İnönü Sağlık Ocağı Bölgesinde 15-49 Yaş Evli Kadınlarda Bakteriyel Vaginozis Candidiasis Trichomoniasis, Gonore Sıklığı, Bunu Etkileyebilecek Bazı Faktörlerin İrdelenmesi Ve Sağlık Ocağında Kullanılabilecek Tanı Yöntemleri (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  28. Yasemin Sebahat ÖZ AKDÖL (1998) Örnekköy Sağlık Ocağı Bölgesinde Yaşayan İnsanların Sağlık Problemleri Karşısındaki Davranışları Ve Etkileyen Faktörler (Reyhan UÇKU)
  29. Pınar OKYAY (1998) Osmangazi Seher-Şükrü Ergil Eğitim Sağlık Ocağı Bölgesinde Yaşayan 15-49 Yaş Grubundaki Kadınlarda Obesite Prevalansı (Reyhan UÇKU)
  30. M.Tümer PALA (1997) İnönü Sağlık Ocağı Bölgesindeki Sağlık Hizmetini Sunan ve Alanların Kalite Değerlendirilmesi (A.Sevin ERGİN)
  31. Ömür Çınar ELÇİ (1997) Ayakkabı İmalathanelerinde Çalışan İşçilerde Solvent Kullanımı ve Mesleksel Sağlık Sorunları (Zuhal AMATO)
  32. Feza VARDAR (1997) 1984 – 1994 Yılları Arasında Narlıdere Sağlık Eğitimi Araştırma Grup Başkanlığının Sağlık Verilerinin İnceleyerek Çalışmaları ve Hizmeti Değerlendirmek (Gazanfer AKSAKOĞLU)
  33. Abide ÖZGÜLE (1997) Karşıyaka Sağlık Grup Başkanlığı Bölgesi’ndeki Gıda İle İlgili Sıhhi Müesseselerdeki Çocuk ve Genç İşçiler Üzerinde Bir İnceleme (Reyhan UÇKU)
  34. Cengiz BALABAN (1997) İzmir İli İlkokul Öğrencilerinde Çocuk İhmal ve İstismarının Genel Boyutu (A.Sevin ERGİN)
  35. Salih Semih ŞEMİN (1995) Ülkemizde Gelişmiş Tıbbi Cihazların Kullanımının Bilgisayarlı Tomografi Örneğinde Değerlendirilmesi (Zuhal AMATO)