Temmuz 2020 Akademik Kurulu Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 25-07-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Akademik Kurulu

Tarih: 6 Temmuz 2020 : Katılımcılar: B Kılıç, B Ünal, R Uçku, G Ergör, Y Demiral, A Ergör, T Günay, H Şimşek

1) Anabilim dalımızda Haziran 2020 tarihinde çalışmaya başlayan araştırma görevlilerinin eğitim danışmanları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Arş. Gör. Dr. Hazal Küçükefe: Prof. Dr. Yücel Demiral

Arş. Gör. Dr. Seçil Nur Kantaş: Prof. Dr. Bülent Kılıç

Uz. Dr. Hilal Düzel: Prof. Dr. Belgin Ünal

Uz. Dr. Derya Çağlayan: Prof. Dr. Gül Ergör

2) Arş. Gör. Dr. Fatih E Bayram’ın tez konusunun “Covid-19 pandemisi sürecinde Dokuz Eylül Hastanesinde yapılan sürveyans çalışmalarının ve pandemi yönetim sürecinin değerlendirilmesi” olmasına ve tez danışmanının Prof. Dr. Bülent Kılıç olmasına karar verilmiştir.

3) İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalından istifa eden Prof. Dr. Yücel Demiral yerine anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. O. Alparslan Ergör görevlendirilmiştir.

4) 2020 yan dal uzmanlık sınavları için Epidemiyoloji programına 2 halk sağlığı yan dal uzmanlık öğrencisi kontenjanı istenmesine ve İş-Meslek Hastalıkları için Göğüs Hastalıkları AD’ye 1 halk sağlığı, 1 göğüs hastalıkları, 1 iç hastalıkları uzmanı yan dal uzmanlık öğrencisi kontenjanı önerilmesine karar verilmiştir.

5) SBE İş Sağlığı Doktora programı için Prof. Dr. O. Alparslan Ergör sorumluluğunda gerçekleştirilecek 1 adet proje için 1 iş sağlığı doktora öğrencisi kontenjanı istenmesine karar verilmiştir.

6) İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanacak Sağlık Eğitim Araştırma Bölge protokolu için Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Konak, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerini içerecek şekilde dekanlığa istek yazısı yazılmasına ve dekanlıkla görüşme yapılmasına karar verilmiştir.

7) Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman’ın tez savunma tarihinin 7 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 10.30 olmasına; sınav jürisinin asıl üyelerinin Prof. Dr. Bülent Kılıç (başkan), Prof. Dr. O. Alparslan Ergör ve Prof. Dr. Meral Türk (Ege Üniversitesi); yedek üyelerinin ise Prof. Dr. Yücel Demiral ve Prof. Dr. Meltem Çiçeklioğlu (Ege Üniversitesi) olmasına karar verilmiştir.

8) Arş. Gör. Dr. Öykü Turunç’un 13 Temmuz 2020 – 13 Eylül 2020 tarihlerinde İsrail Hebrew Üniversitesi’nde yapacağı yüksek lisans eğitimi için görevlendirme başvurusu kabul edilmiş, ancak eğitimde geçireceği sürenin uzmanlık eğitimi süresinden sayılmaması, eğitim sonrası bu sürenin uzmanlık eğitim süresine eklenmesine karar verilmiştir.

9) Anabilim Dalımızda covid-19 pandemi çalışmalarındaki yoğunluk nedeniyle mecburi hizmetini yapmak üzere 1 adet Epidemiyoloji yan dal uzmanı kadrosu istenmesine karar verilmiştir.

10) İş Sağlığı İş Güvenliği Biriminde Şubat 2020 tarihinde çalışmaya başlayan ancak covid-19 pandemisi nedeniyle çalışmalarına Mart ayında ara verilen Sigara Bırakma ve Sağlıklı Beslenme polikliniklerinin Ağustos ayında tekrar rutin çalışmalarına başlamasına ve hastanemiz çalışanlarına randevu verilmeye başlanmasına karar verilmiştir.

11) Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman’ın tez savunma tarihinin ötelenmesi konusundaki dilekçesi değerlendirilmiş ve tez toplama sürecinde İş-meslek hastalıkları polikliniğinde hasta bakımına ara verilmesi nedeniyle tezinin veri toplama sürecinin aksadığı için tez savunmasının 3 ay süreyle ertelenmesi isteğinin uygun bulunmasına, konunun dekanlığa iletilmesine ve dekanlıktan gelecek yanıta göre işlem yapılmasına karar verilmiştir.