Mart 2020 Akademik Kurulu Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 21-07-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Akademik Kurulu

Tarih: 2 Mart 2020

Katılımcılar: B Kılıç, B Ünal, A Ergör, R Uçku, G Ergör, H Ş Keskin, T Günay

Gündem:

1) Arş. Gör. Dr. Nazlı Çelebi için danışman belirlenmesi

2) Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman için tez jürisi belirlenmesi

3) Arş. Gör. Dr. Nurcan Şentürk Durukan için tez jürisi belirlenmesi

4) Arş. Gör. Dr. Özge Şimşek Sekreter ve Arş. Gör. Dr. Buket Yıldırım için tez konularının ve danışmanlarının belirlenmesi

5) 2019 TUÖ yıl sonu sınav sonuçlarının değerlendirilmesi

6) Tez süreci yürüyen asistanların tez süreçlerinin gözden geçirilmesi

7) HASAT Kurs hazırlıkları

8) Dekanlık tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Öğrencileri toplantısı

9) Küçük Grup Çalışmaları ile ilgili düzenlemeler

10) Asistanların rotasyon geri bildirimleri ile ilgili süreç

11) İlk yardım dolabı (Neslişah Şiyve)

1) Arş. Gör. Dr. Nazlı Çelebi’nin eğitim danışmanı olarak Prof. Dr. Yücel Demiral belirlenmiştir

2) Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman’ın uzmanlık tez jürisi olarak asıl üyeler; Prof. Dr. Bülent Kılıç (Başkan), Prof. Dr. O Alp Ergör ve Prof. Dr. Meral Türk (Ege ÜTF); yedek üyeler Prof. Dr. Yücel Demiral ve Prof. Dr. Meltem Çiçeklioğlu (Ege ÜTF) olarak belirlenmiştir.

3) Arş. Gör. Dr. Nurcan Şentürk Durukan’ın uzmanlık tez jürisi olarak asıl üyeler; Prof. Dr. O Alp Ergör (Başkan), Prof. Dr. Yücel Demiral ve Prof. Dr. İ Raika Durusoy Onmuş (Ege ÜTF); yedek üyeler Prof. Dr. Belgin Ünal ve Doç. Dr. Hür Hassoy (Ege ÜTF) olarak belirlenmiştir.

4) Arş. Gör. Dr. Özge Şimşek Sekreter’in tez konusu: “Bir İlçede Birinci Basamak Sağlık Çalışanlarının Aşılanma Durumu ve Etkileyen Etmenler” (Danışman Prof. Dr. Reyhan Uçku)

Arş. Gör. Dr. Buket Yıldırım’ın tez konusu: “İş ve Ev Çatışmasının Akıl Sağlığı Üzerine Etkileri” (Danışman Prof. Dr. Yücel Demiral) olarak belirlenmiştir.

5) 2019 TUÖ yıl sonu sınav sonuçları değerlendirilmiştir. Sınava 22 araştırma görevlisi katılmış ve ortalama puan 77,7 + 7,2 olarak gerçekleşmiştir. Araştırma görevlilerinin tamamı kıdemlerine göre belirlenen minimum puanı almıştır. Sınav sonuçları bu anlamda yeterli görülmüştür.

6) Tez süreci yürüyen asistanların tez süreçleri gözden geçirilmiştir.  Arş. Gör. Dr. Cem Aydemir’in tezini Mayıs ayı içinde, Arş. Gör. Dr. Nurcan Şentürk Durukan’ın tezini Haziran ayı içinde ve Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman’ın tezini Eylül ayı içinde tamamlayacağı anlaşılmıştır.

7) HASAT Kurs hazırlıkları gözden geçirilmiş, kurs yeri olarak 3004 nolu salonun kullanılmasına, ilk duyuruların anabilim dalı başkanı tarafından diğer anabilim dallarına yapılmasına karar verilmiştir. Taslak program hazırlanmış ve öğretim üyelerine iletilmiştir.

8) Dekanlık tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Öğrencileri toplantısına katılan Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman toplantı kararları hakkında bilgi vermiştir.

9) Küçük Grup Çalışmaları ile ilgili düzenlemeler paylaşılmış, Dönem 2 için Eleştirel Değer Biçme, Dönem 3 için Sağlık İnsangücü ve Sağlık Harcamaları Küçük Grup Çalışmalarının planlaması ile ilgili bilgi verilmiştir.

10) Asistanların gittikleri rotasyonlarla ilgili geri bildirimleri en geç döndükleri ayın ilk haftası içinde Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman’a iletmeleri kararlaştırılmıştır.

11) Anabilim dalımızda bir ilk yardım dolabı oluşturulmasına ve sorunlularının Arş. Gör. Dr. Neslişah Şiyve ve Arş. Gör. Dr. Nazlı Çelebi olmasına karar verilmiştir.