Eylül 2020 Akademik Kurulu Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 11-09-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Akademik Kurulu

Tarih: 7 Eylül 2020

1) SBE PhD Yurt Dışı Kökenli Öğrencilerin danışmanları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Adanze Nge Cynthia (Kamerun): Prof. Dr. Bülent Kılıç

Dr. Muhammed Alkairou (Nijer): Prof. Dr. Türkan Günay

Abdullah İbrahim Janay Ali (Somali): Prof. Dr. Belgin Ünal

2) DEÜ SBE Yüksek Lisans ve PhD Eğitim Programlarının Güz döneminde on-line olarak DEUZEM SAKAİ programı üzerinden yapılmasına karar verilmiştir.

3) Anabilim Dalı TUÖ (Tıpta Uzmanlık Öğrencileri) eğitim programının 9 Ekim 2020 Cuma günü başlatılmasına ve on-line olarak Zoom üzerinden yapılmasına karar verilmiştir. Eğitim programı içeriği ve takvimi Prof. Dr. Belgin Ünal ve Bülent Kılıç tarafından hazırlanacaktır. Eğitim programında bu yıl kitap, film, belgesel tartışmasına yer verilmemesine karar verilmiştir.

4) Anabilim Dalı Makale Saatlerinin 8 Ekim 2020 Perşembe günü başlatılmasına ve on-line olarak Zoom üzerinden yapılmasına karar verilmiştir. Her hafta tek makale tartışılacaktır. Makale saati programı içeriği ve takvimi Prof. Dr. Alp Ergör tarafından hazırlanacaktır.

5) DEÜ Hastane SAHİP Projesi çerçevesinde yürütülen ve Ekim ayında başlatılması planlanan sigara bırakma ve beslenme polikliniklerinin çalışmalarının covid-19 vakalarının artması nedeniyle yıl sonuna kadar ertelenmesine karar verilmiştir.

6) Anabilim Dalı web sayfası DEÜ Bilgi İşlem tarafından yeni bir adrese taşınmıştır (https://halksagligi.deu.edu.tr/).  Web sayfasıyla ilgili güncelleme çalışmaları halen devam etmektedir.  Konuyla ilgili olarak 22 Eylül 2020 günü Prof. Dr. Bülent Kılıç ve Arş. Gör. Dr. Salih Keskin tarafından anabilim dalı çalışanlarına yönelik bir eğitim yapılacaktır.

7) DEÜ Hastanesi Pandemi Çalışmaları ve anabilim dalımızın katkıları son bir ay açısından değerlendirilmiştir. Hastane Yönetim ve Sürveyans gruplarının toplandığı, İletişim ve Eğitim gruplarının henüz toplanmadığı belirtilmiştir. Çalışma grupları arasında ciddi bir koordinasyon eksikliği olduğu görülmüştür. Sürveyans ekibinin çalışmalarının dekanlık, müdürlük ve anabilim dallarıyla da paylaşılması gerektiği dile getirilmiştir.

8) Asistanlarımızın Halk Sağlığı Başkanlığı Rotasyonu Değerlendirmesi yapılmış, Halk Sağlığı Başkanlığının teşekkür yazısı paylaşılmıştır. Ağustos ayı rotasyonu Arş. Gör. Salih Keskin, Furkan Süner ve Eylül Tutal tarafından sunulmuştur. Rotasyonların yararlı olduğu ve Halk Sağlığı Başkanlığının isteği nedeniyle her ay 3 araştırma görevlisi olacak şekilde yıl sonuna kadar müdürlük görevlendirmelerine devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca halk sağlığı araştırma görevlilerinin filyasyon çalışmaları konusunda eğitimleri amacıyla senaryolar üzerinden yarım günlük bir eğitim düzenlenmesine, bu konuda ön hazırlıkların Prof. Dr. Belgin Ünal ve Prof. Dr Alp Ergör’ün danışmanlığında Arş. Gör. Salih Keskin, Furkan Süner ve Eylül Tutal tarafından yapılmasına karar verilmiştir.