Ekim Ayı Akademik Kurulu Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 05-10-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Akademik Kurulu

Tarih: 5 Ekim 2020 ; Katılımcılar: B Kılıç, B Ünal, R Uçku, G Ergör, Y Demiral, A Ergör, H Şimşek

1) Arş. Gör. Dr. Selin Girgin’in 15 Ekim 2020 – 10 Ocak 2021 tarihlerinde İsrail Hebrew Üniversitesi’nde yapacağı bilgi ve görgüsünü artırma amaçlı görevlendirme isteği başvurusu kabul edilmiştir.

2) Arş. Gör. Dr. Öykü Turunç’un 13 Temmuz 2019 – 14 Eylül 2019 tarihlerinde İsrail Hebrew Üniversitesi’nde geçirdiği görevlendirme süresinin uzmanlık eğitimi süresinden sayılmaması, bu sürenin uzmanlık eğitim süresine eklenmesine karar verilmiştir.

3) Arş. Gör. Dr. S. Göksu Çelik’in tez konusunun “Psikososyal Risklerin İşten Ayrılma Ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi” ve tez danışmanının Prof. Dr. Yücel Demiral olmasına; Arş. Gör. Dr. Gamze Bayrak’ın tez konusunun “Pandemi Döneminde Üreme Sağlığı Hizmetleri” ve tez danışmanının Prof. Dr. Türkan Günay olmasına karar verilmiştir.

4) SBE Halk Sağlığı Yüksek Lisans öğrencilerinin danışmanlarının aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

İsim

Soyisim

Danışman Öğr. Üyesi

EKREM ERSİN

CESUR

Prof. Dr. Bülent Kılıç

ABDURRAHMAN

GÜLMEZ

Prof. Dr. Gül Ergör

DESTİNA

ÇAĞLAR

Prof. Dr. Türkan Günay

DİCLE DİLAN

SALMAN

Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin

TUBA

POLAT

Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin

5) Göğüs Hastalıkları AD tarafından gönderilen İş-Meslek Bilim Dalı Yönergesi değerlendirilmiş, mevcut mevzuatın gerek bilim dalı başkanlığı gerekse program protokolü ile ilgili yeterli olduğu, yapılacak düzenlemelerin protokol üzerinden yapılmasına ve bu nedenle ayrı bir yönergeye gereksinim olmadığı sonucuna varılmıştır. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. A. Ergör görev almıştır.

6) İntörn Eğitimi 2020-21 Eğitim Dönemi 1. Grup Değerlendirmesi yapılmış, Doç.Dr. Hatice Ş Keskin tarafından yapılan bilgilendirme sonucunda genel olarak eğitim geri bildirimlerinin intörn doktorlar, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından olumlu olması nedeniyle programın aynen uygulanmasına devam edilmesine karar verilmiştir.

7) Başhekimlik Covid-19 Pandemi İletişim ve Destek grubu tarafından önerilen hastane çalışanlarının danışmanlık gereksinimleri için anabilim dalında bir sekreter bulundurulması ve tıbbi danışmanlık hizmeti sunulması önerisi uygun bulunmamıştır.

8) Halk Sağlığı Başkanlığında Eylül 2020 tarihinde Arş. Gör. Rotasyonu yapan araştırma görevlilerinin değerlendirmesi alınmış ve rotasyonların devam ettirilmesine karar verilmiştir.

9) Anabilim Dalı Makale Saatlerinin 8 Ekim 2020, TUÖ Eğitimi 2020-21 Programının 9 Ekim 2020 tarihinde online olarak başlamasına karar verilmiştir.

10) SBE Halk Sağlığı Yüksek Lisans ve PhD Programları 2020-21 Programının online olarak 19 Ekim 2020 tarihinde başlamasına karar verilmiştir.

11) Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları görüşülmüş ve yeni düzenleme önerileri uygun bulunmuştur.