Ağustos Ayı Akademik Kurulu Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 11-08-2020

1) İntörn eğitim programı gözden geçirilerek, intörn doktorların İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışmalarına aktif olarak katılmaları kararlaştırıldı. Ancak intörn doktorların filyasyon çalışmaları sırasındaki yapmaları beklenen görevlerine Dekanlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile konuşulduktan sonra karar verilecek. Bu konuda B Kılıç ve HŞ Keskin görev aldı. Ayrıca her intörn grubunun covid-19 ile ilgili olarak okul öğretmenlerine yönelik bir eğitim programı hazırlamasına ve bu konuda ilk aşamada 5 ayrı eğitim konusu belirlenmesine karar verildi.

2) Arş. Gör. Dr. Ecem Başoğlu’nun tez konusu ve danışman değiştirme isteği dikkate alınarak yeni tez danışmanı olarak oy birliğiyle Prof. Dr. Belgin Ünal’ın olmasına karar verildi.

3) Dönem 1 Kurulu üyeliğine anabilim dalımızı temsilen Prof. Dr. Belgin Ünal’ın önerilmesine karar verildi.

4) Tez süreci yürüyen Araştırma Görevlilerinin durumu değerlendirildi:

Arş. Gör. Dr. Nurcan Şentürk Durukan: Tezini tamamladı, savunmasını Ekim ayı başında yapacak.

Arş. Gör. Dr. Ali Erkin Kahraman: Tezini yazıyor, tez savunmasını Aralık ayında yapacak.

Arş. Gör. Dr. Öykü Turunç: Tezinin verilerini topluyor, tez savunmasını Kasım ayında yapacak.

Arş. Gör. Dr. Ali Aköz: Tezini veri toplama süreci henüz başlamadı.

5) SBE PhD Yurt Dışı Kökenli Öğrenciler (Adanze Nge Cynthia-Kamerun, Dr Muhammed Alkairou-Nijer, Abdullah İbrahim Janay Ali-Somali) değerlendirildi. Öğrencilerin ilgi alanlarının belirlenmesine ve eğitim danışmanlarının buna göre belirlenmesine karar verildi. Bu konuda B Kılıç görev aldı.

6) İSGB Sigara Bırakma Polikliniği Açılışı 1 Ekim’de olacak şekilde planlama yapılacak. Bu konuda A Ergör, T Günay ve B Kılıç görev üstlendi.

7) DEÜ Pandemi Çalışmaları değerlendirildi. Pandemi plk ve İSGB çalışmaları gözden geçirildi.